Uslovi kupovine i politika privatnosti

Vaš pristup i korišćenje sajta aquamanija.rs podleže sledećim uslovima korišćenja kao i svim važećim zakonima. Aqua Promet d.o.o.  zadržava pravo da bez prethodnog obaveštenja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Sadržaj sajta

Sajt kao i njegov celokupan sadržaj vlasništvo su kompanije Aqua Promet d.o.o. i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Tačnost podataka

Aqua Promet d.o.o. nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, Aqua Promet d.o.o. ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. U slučaju da primetite neku nepravilnost molimo vas da nas o tome obavestite, kako bi izbegli eventualne neprijatnosti (info [et] aquamanija.rs).

Cena proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om. Aqua Promet d.o.o. se obavezuje da će prihvatiti svaku cenu po kojoj ste napravili porudžbinu bez obzira da li se cena proizvoda promenila nakon kreiranja porudžbine. Aqua Promet d.o.o. ima pravo da otkaže porudžbinu uz slanje email obaveštenja potrošaču ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu (npr. umesto 15.000 je navedena cena 150 din).

Način plaćanja na internet prodavnici

Plaćanje vršite gotovinski kurirskoj službi u trenutku preuzimanja naručene robe. Plaćanje možete izvršiti i na šalteru banke/pošte na naš račun, nakon izvršene porudžbine na našem sajtu. Pravna lica mogu izvršiti plaćanje elektronski na osnovu predračuna/računa za naručenu robu.

Način plaćanja u maloprodajnom objektu

Plaćanje robe kupljene u našem maloprodajnom objektu moguće je izvršiti putem: gotovine, platnih kartica ili čekova.

Kako kupiti

Kupovina putem sajta aquamanija.rs je veoma jednostavna. Odaberite artikle koje želite i stavite ih u korpu. Kada ste završili sa ubacivanjem artikala, pratite polje “Korpa”. Unesite podatke za isporuku robe i Vaše lične podatke i pošaljite nam porudžbinu. Nakon toga ćete dobiti mail obaveštenja da je porudžbina primljena. Ukoliko nismo u mogućnosti da Vam isporučimo određeni artikal, bićete kontaktirani radi obaveštenja ili dogovora o zamenskom artiklu.

Prijem porudzbina i isporuka robe

Sve porudzbine primljene do 17h biće realizovane istog dana. Porudzbine primljene posle 17h biće realizovane sledećeg radnog dana. Isporuku robe vršimo na teritoriji Republike Srbije putem kurirskih službi Aks, Bex i Royal Express. Optimalno vreme stizanja paketa je 24h. Troškove transporta snosi kupac, osim ukoliko je vrednost pošiljke veća od 15000 dinara – tada troškove transporta snosi firma Aqua Promet d.o.o..

Politika privatnosti

U ime internet prodavnice Aquamanija obavezujemo se da ćemo maksimalno čuvati privatnost naših kupaca i korisnika. Sve informacije (ime i prezime, adresa, e-mail i telefon) koje podelite sa nama biće korišćene isključivo u cilju brze isporuke robe koja Vam je potrebna i u cilju Vaše obaveštenosti o najnovijim proizvodima, trenutnim akcijama i budućim događajima.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime aquamanija.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni aquamanija.rs (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne
mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno
najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije/Vaša banka izdavalac, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu i one koju možete videti na vašem bankovnom izvodu. Hvala Vam na razumevanju.

Zakonom o zaštiti potrošača Trgovac je odgovoran za nesaobraznost Nove robe ugovoru koja se pojavi u roku od 24 meseci od kupovine robe.

Pravo na reklamaciju i besplatno servisiranje od strane ovlašćenog servisa ili konovo servisa kupac gubi u slučaju neadekvatnog rukovanja uređajem i njegovim korišćenjem koje nije u skladu sa uputstvom za upotrebu, kao i u slučaju da su vršene bilo kakve popravke ili pokušaji popravki od strane neovlašćenih lica.

Aqua Promet d.o.o. garantuje za kvalitet svih proizvoda iz svog asortimana, kao i usklađenost istih sa navedenim specifikacijama na sajtu.

Rešavanje reklamacija

Zakonom o zaštiti potrošača je definisano da odgovor na vašu reklamaciju dobijete u roku od 8 dana od dana prijema uređaja na reklamaciju, a rok za rešavanje iste je 30 dana.

Novi uređaji se po prijemu prosleđuju u ovlašćeni servis uz opis kvara koji ste nam dostavili prilikom podnošenja reklamacije.

Reklamacije na funkcionalnu ispravnost proizvoda biće prihvaćene samo ako se reklamirana roba vraća kompletna, neoštećena, u originalnoj ambalaži i ako je ovlašćeni serviser potvrdio Vaše navode.
Ambalaža nije uslov da se odbije reklamacija kupcu ali je poželjna da se dostavi uz uređaj.

Fizički oštećeni uređaji i uređaji koji nisu korišćeni po specifikacijama proizvođača nemaju pravo na reklamaciju jer trgovac u tom slučaju nije odgovoran za nesaobraznost koja je nastala oštećenjem ili nestručnim rukovanjem i sam rizik prelazi na kupca. U navedenom slučaju možemo izvršiti dijagnostiku i procenu popravke uređaja, u ovom slučaju kupac snosi sve troškove prema servisu.

Vraćanje prozvoda

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Aqua Promet d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Poštovani potrošači,

Obaveštavamo vas da se prema Zakonu o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – dr. zakon”), u daljem tekstu: Zakon, kupovina preko naše internet stranice aquamanija.rs smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti).

Kod ovakvog vida kupovine, kupac ima pravo da se predomisli, odnosno da odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana kada mu je uređaj uručen i to bez navođenja razloga za odustanak (npr. ukoliko se potrošaču ne dopada proizvod, koji objektivno nema nikakve nedostatke), a naša obaveza je da Vam predamo obrazac za odustanak (izjavu o odustanku) koja mora biti svojeručno potpisana.

Prilikom vraćanja proizvoda, troškovi transporta padaju na teret kupca, a Aqua Promet d.o.o. je u obavezi da izvrši povraćaj uplate, koju je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke, a najkasnije 14 dana od prijema izjave potrošača, koja proizvodi dejstvo od dana kada nam je poslata na e-mail adresu info [et] aquamanija.rs

Aqua Promet d.o.o. može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća od strane potrošača ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu.

Ukoliko ste se odlučili na odustanak od kupovine u roku od 14 dana, obrazac za odustanak možete poslati na e- mail adresu: info [et] aquamanija.rs

Moguće je vratiti samo proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži, sa svim dodacima i propratnom dokumentacijom (garantni list, uputstva, itd.), pri čemu se mora priložiti i originalni račun. Po prijemu utvrđuje se da li je uređaj oštećen kao i njegova ispravnost. Ukoliko se utvrdi da je uređaj neispravan ili oštećen krivicom kupca, usled neadekvatnog rukovanja, odbija se povraćaj novca, a troškove vraćanja snosi kupac.

U slučaju prodaje na daljinu prodavac je dužan da u pisanoj formi kupcu dostavi:
– obrazac za odustanak
– obaveštenje o prodavcu, pravu potrošača na odustanak od ugovora i dužnosti prodavca i kupca u slučaju realizacije prava na odustanak
– primerak ugovora o prodaji (Računa) potpisanog od strane prodavca.

Navedena dokumentacija će kupcu biti dostavljena prilikom isporuke uređaja u elektronskoj formi na e-mail adresu kupca ili je kupac može koristiti skidanjem sa ove internet stranice.

Troškove vraćanja robe snosi kupac.

Potrošač ima pravo da bira da li želi da mu se navedena dokumentacija dostavi prilikom isporuke uređaja ili na e-mail. O načinu dostavljanja dokumentacije se možete izjasniti prilikom potvrđivanja porudžbine.
Više informacija o pravima i obavezama kupca i prodavca prilikom prodaje na daljinu možete pročitati u Zakonu o zaštiti potrošača.

Obrazac

Izjava o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija.

Popunjava trgovac

Naziv:
Aqua Promet d.o.o.

Adresa:
Slovenski put 16
35000 Jagodina
Broj telefona/faksa:
+381 (0) 60 5243 809

Matični broj: 20417676

PIB: 105589412

Elektronska pošta:
info [et] aquamanija.rs

Popunjava potrošač

Ovim Vas obaveštavam da odustajem od ugovora o prodaji sledeće robe:

Datum zaključenja ugovora:

Datum prijema robe:

Razlozi za odustanak ( nije obavezno popunjavati ):

Ime i prezime potrošača:

Adresa potrošača:

Potpis potrošača:

Datum popunjavanja obrasca:

Nakon prijema obrasca izjave o odustajanju od ugovora, bez odlaganja ćete primiti obaveštenje o prijemu izjave o odustajanju od ugovora, zajedno sa uputstvom za vraćanje robe.