Poređaj po:

Hidromasažne kade

Hidromasažne kade naizgled nisu komplikovan proizvod, međutim neke stvari biste trebali znati pre kupovine istih. Kliknite ovde da saznate više.
 

Sadržaj

Hidromasažne kade pružaju osećaj luksuza i omogućavaju da vlastito kupatilo pretvorite u opuštajuću spa oazu. Nekada se na njih gledalo kao na nešto što je dostupno uglavnom onima sa dubljim džepom, ali danas su hidromasažne kade zahvaljujući velikom broju različitih modela, a samim time i cena, dostupne svima.

Vrste hidromasažnih kada

Hidromasažne kade možemo da podelimo na osnovu oblika, dimenzija, materijala itd. Međutim, osnovna podela je ona prema funkciji, tj. vrsti mlaznica. Prema funkciji ili vrsti mlaznica, razlikujemo hidromasažne i hidro-aero (vodeno-vazdušne) masažne kade.

Različite vrste mlaznica podrazumevaju i različite efekte masaže. Kade koje imaju hidro ili vodene mlaznice masiraju delove tela prema kojima je uperen mlaz vode, dok aero ili vazdušne mlaznice tretiraju celo telo, a kombinacijom obe vrste mlaznica dolazi do nastanka sitnih vibracija koje pružaju poseban osećaj, poput lebdenja u vodi.

Prednosti hidromasažnih kada

Hidromasažne kade imaju brojne prednosti, a ovo je samo mali deo njih:

  • pomažu kod opuštanja napetih mišića
  • poboljšavaju cirkulaciju
  • pridonose boljem izgledu kože
  • deluju opuštajuće i pridonose boljem raspoloženju te tako pomažu ublažiti stres

Još jedna od prednosti hidromasažnih kada jeste štednja novca i vremena, jer kupovinom hidromasažne kade ne morate odlaziti u spa centre — vaše kupatilo može da postane vaš sopstveni mini spa centar.

Kako odabrati hidromasažnu kadu?

Da biste pronašli hidromasažnu kadu koja odgovara vašim potrebama i koja će se uklopiti u prostor koji imate na raspolaganju, prilikom odabira je potrebno voditi računa o sledećem.

Oblik i dimenzije hidromasažne kade

Koja veličina hidromasažne kade dolazi u obzir prvenstveno ovisi o veličini vašeg kupatila ili bilo koje druge prostorije u kojoj nameravate postaviti kadu, kao i o rasporedu ostalih elemenata koje se nalaze u toj prostoriji. O tome takođe ovisi i koji oblik hidromasažne kade je optimalniji izbor — ugaoni, pravougaoni ili asimetrični.

Pre kupovine hidromasažne kade pažljivo izmerite prostor, uzimajući pritom u obzir i druge elemente koji se tamo nalaze, jer ništa ne bi trebalo da ometa pristup hidromasažnoj kadi, kao što ni kada ne bi trebala da otežava pristup drugim elementima i onemogućava normalno korišćenje istih.

Imajte na umu i to da kadu trebate dopremiti do mesta na kojem će biti montirana. Kako biste izbegli nepotrebne komplikacije, preporučuje se da proverite i po potrebi izmerite celi put od ulaska u kuću ili zgradu do mesta za montažu hidromasažne kade.

Dimenzije nekih od hidromasažnih kada koje su dostupne u našoj ponudi su 143 x 143, 140 x 140 i 160 x 105 cm.

Kapacitet hidromasažne kade

Hidromasažne kade imaju veći kapacitet u odnosu na obične kade pa je potrebno imati i bojler većeg kapaciteta. Kako biste se mogli istuširati nakon opuštanja u hidromasažnoj kadi ili eventualno nadopuniti kadu toplom vodom, preporučuje se da kapacitet bojlera bude nešto veći u odnosu na kapacitet hidromasažne kade.

Težina hidromasažne kade

Ovisno o njihovim dimenzijama i kapacitetu, hidromasažne kade mogu da predstavljaju značajno opterećenje za podove, zbog toga je potrebno proveriti da li će podovi moći da podnesu taj teret. Osim ukupne težine same hidromasažne kade, ne treba zaboraviti uzeti u obzir i vodu te težinu kupača.

Materijal od kojeg je napravljena hidromasažna kada

Najpopularniji materijal za izradu hidromasažnih kada je akril. Kade koje možete pronaći u našoj ponudi izrađene su od visokokvalitetnog sanitarnog akrila koji ima anti-baktericidna svojstva i otporan je na UV zračenje.

Akrilne hidromasažne kade odlikuju se toplinskom i zvučnom izloacijom, a njihova glatka i sjajna površina čini ih ugodnima na dodir i olakšava čišćenje i održavanje. Još jedna od prednosti akrila jeste ta što se radi o relativno laganom materijalu.

Da li je komplikovano montirati hidromasažnu kadu?

Hidromasažne kade nisu komplikovane za montažu jer se sva oprema već nalazi unutar same kade i sve što je potrebno jeste povezati kadu na odvod i dovod vode te na priključak za struju. Nakon što se odradi taj dio, kada se niveliše po potrebi, obavlja se silikoniranje i postavljaju se paneli.

Da li je čišćenje hidromasažne kade komplikovano?

Jedno od pitanja koja se jave kod većine ljudi koji razmišljaju o tome da nabave hidromasažnu kadu jeste da li je čišćenje ovakvih kada komplikovano. Hidromasažne kade se lako održavaju i ovde je ustvari najbitnija preventiva.

Kako se prljavština koja ostane nakon kupanja ne bi taložila i vremenom zapušila hidromasažni sistem, kadu i sve dostupne delove je nakon svakog korišćenja potrebno temeljito isprati toplom vodom.

Takođe se preporučuje da jednom do dva puta mesečno (ovisi o tome koliko je često koristite) hidromasažnu kadu napunite vodom i dodate blago sredstvo za dezinfekciju, uključite hidromasažno sistem da radi otprilike 10 minuta te nakon toga ispraznite i dobro isperete kadu i mlaznice.

Hidromasažnu kadu je povremeno potrebno očistiti i od kamenca, a učestalost ovisi o tome kakva je voda u području na kojem živite.

Za čišćenje akrilne površine mogu se koristiti tekući deterdžent, sunđer i mekana pamučna krpa, dok je potrebno izbegavati abrazivna sredstva.

Kako bi vek trajanja hidromasažne kade bio što dulji, poželjno je izbegavati učestalo korišćenje eteričnih ulja te raznih vrsta soli za kupanje.